علت گران شدن اهن
طبق گزارشهای به دست آمده از تحلیل بازار آهن توسط کارشناسان شهرآهن برخی از دلایل افزایش قیمت آهن آلات به شرح زیر است.
برخی از دوستان سوال میکنند علت سرعت گرفتن روند افزایشی این روزهای قیمت آهن آلات ( تیرآهن ، میلگرد ، نبشی ، ناودانی ، قیمت ورق ، ورق سیاه ، ورق گالوانیزه ، ورق روغنی ، ورق رنگی ، انواع لوله ، انواع پروفیل ، قوطی ... ) به چه دلیل است ؟
1) جو افزایشی دلار و نگرانی مردم از ادامه این افزایش نرخ و کاهش ارزش پول ملی کشور به دلیل احتمال خروج ترامپ از برجام
2) پایین تر بودن نرخ شمش القایی از نرخهای جهانی؛ به دلیل رقابت منفی تولیدکنندگان این حوزه و به واسطه ضعف تقاضا در شهریور ماه و اوایل مهر
3) کمبود منابع قراضه آهن به واسطه خارج شدن فولادسازان بزرگ ما از عرضه شمش در بازار داخلی طی ماه گذشته و فشار مضاعف به این حوزه به دلیل ماهیت تولید شمش القایی و عدم استفاده قابل توجه از آهن اسفنجی
4) تشکیل جلسه دورهمی تحت عنوان جلسه هم اندیشی و عزم نوردکاران برای بازارسازی و جهش قیمتهای بازار به واسطه محرکهایی که اکنون از لحاظ روانی شرایط را برای القای هیجانات افزایشی مساعد کرده است ( افزایش دلار و احتمال شکست برجام ).
5) پیاده سازی جدیدترین سناریوی تعریف شده برای بازیگران میانی فولاد کشور در جهت بالا کشاندن سطوح قیمتی کنونی زنجیره فولاد مقاطع طویل در جهت پیاده سازی مکانیزم جدید تعریف شده تعیین نرخ شمش دولتی ها و آماده سازی بستر برای ورود این کالا به بورس کالا پس از غیبت حدودا یک ماهه.
➖ بارزترین نکته قابل توجه در خصوص نکات ذکر شده بالا که دلیل لازم و کافی برای افزایش قیمت ها را فراهم مینماید، مسئله شکننده بودن بازار به دلیل کوچک شدن حجم در گردش کالای در آن و بحث پایین تر بودن نرخ شمش القایی در شهریورماه نسبت به نرخ جهانی و نرخ شمش فولادسازان خصولتی است که با هر هجومی از تقاضای هر چند محدود تقاضای داخلی در بازه زمانی کوتاه، بهانه و زمینه لازم را برای بازگشت قیمتها فراهم می نماید. هم اکنون قیمتها جهانی و بخصوص منطقه CIS حدود 490 دلار/تن بوده و لذا شمش 1960 تومانی در واقع صرفنظر از احتساب تعرفه واردات، کف قیمت شمش در مقایسه با قیمتهای همتراز جهانی است. حال اینکه ضعف تقاضای بازار و رقابت منفی فولادسازان القایی زمینه را برای کاهش قیمت به ارقامی پایین تر از این سوق میدهد بحثی جداگانه ای را می طلبد که جای خود میتوان به آن پرداخت.
➖ احتمال ریزش سطوح قیمتهای افزایش یافته کنونی کاملا بستگی به نقش بازیگران تامین کننده زنجیره فولاد کشور در روند کنونی دارد؛ چراکه حجم کلی تقاضای بازار داخلی کشور صرفنظر از تحرکات هیجانی و پالسی کوتاه مدت؛ نه تنها تغییری نداشته بلکه نسبت به نیمه اول سال بطور طبیعی با کاهش هم توام خواهد شد. میزان انسجام و وحدت آنها در پیاده سازی مکانیزم هایی که برای تنظیم زنجیره فولاد کشور تعریف نموده اند؛ اکنون مهمترین عامل تعیینکننده وضعیت آتی بازار پیش رو خواهد بود.
➖ نکته قابل تامل بعدی توجه به مسئله احتمال خروج از برجام توسط آمریکا و اثرات آن در بازار فولاد ایران است. بر خلاف تصور اکثر مردم در خصوص اینکه اگر برجام با شکست مواجه گردد؛ فولاد گران خواهد شد؛ این تفکر اشتباهی فاحش است. چراکه کشور ما در خصوص فولاد به غیر از یکی دو تا از اقلام خاص مثل ورق کلاف گرم/سرد؛ نقش صادر کننده فولاد در جهان را ایفا مینماید و لذا اگر این احتمال ناگوار به وقوع بپیوندد، تصور اینکه حجم زیادی از تولید فولادسازان ما با مشکلات عدیده صدور این کالا و انباشت داخلی مواجه شود، بسیار ناگوار و ناخوشایند خواهد بود که حاصلی به جز حجم عظیمی از عرضه در برابر تقاضای ناچیز داخلی و درنتیجه احتمال فروکش نمودن تدریجی قیمتهای داخلی و بازگشت به قیمتهای سال گذشته و یا حتی به مراتب پایین از آن نخواهد بود و این مواردتنها برخی از
عوامل علت گرانی آهن آلات 1402
است.
برای دریافت قیمت آهن آلات اعم از قیمت میلگرد با شماره تلفن های 09190187107 و 09122955044 تماس حاصل فرمایید.
برای اطلاع دقیق از قیمت آهن آنلاین به قسمت قیمت آهن آلات شهرآهن مراجعه نمایید.