مقایسه قیمت آهن در بورس و قیمت صادرات فولاد

به گزارش

شهرآهن

، آخرین نرخ میانیگن حواله خرید و فروش نیمایی؛ آخرین نرخ فوب محصولات CIS در دریای سیاه و آخرین نرخهای معاملاتی بورس کالا میباشد. 

1-

قیمت شمش فولادی

: ( ریال/کیلوگرم ) 

قیمت شمش صادراتی 

 : ۴۱۶ × ۹۸۱۸۶ ÷ ۱۰۰۰ = ۴۰،۸۴۵  

نرخ شمش معاملاتی بورس کالا :۴۳،۴۷۳

 

2-

قیمت ورق کلاف گرم

(ریال/کیلوگرم) 

قیمت ورق کلاف گرم B

در منطقه سی آی اس :  ۴۸۲.۵ × ۹۸۱۸۶ ÷ ۱۰۰۰ = ۴۷،۳۷۵ 

نرخ ورق کلاف گرم B در بورس کالا : ۵۶،۹۵۰

 

3-

قیمت میلگرد آجدار

( ریال/کیلوگرم ) 

در خصوص

میلگرد آجدار

بنا بر آخرین مصوبات، میباست ۱۱ درصد بالاتر از

قیمت شمش آهن

داخلی در نظر گرفته شود، هر چند که اخیرا و در سال ۹۸؛ نوردکاران در آخرین جلسه هم‌اندیشی خود روی ۱۵ درصد اصرار و اجماع داشته اند. 

با این حال آخرین

قیمت میلگرد آجدار صادراتی

CIS فوب بنا بر گزارش متال بولتن ۴۶۰ دلار/تن بوده که با این حساب خواهیم داشت : 

۴۶۰ × ۹۸۱۸۶ ÷ ۱۰۰۰ = ۴۵،۱۶۵
و آخرین نرخ معاملاتی سبد مخلوط ذوب آهن اصفهان : حدود ۴۷۰۰ تومان/کیلو بوده است.

 

چند نکته مهم :

1- با یک مقایسه سرانگشتی، کاملا مشهود است که بر اساس معیارها و متغیرهای واقعی و استاندارد در حال حاضر نرخهای داخلی محصولات فولادی در بازار داخلی بالاتر از نرخ های منطقه CIS دیده میشود و در این میان اختلاف قیمت ورق کلاف گرم بسیار فاحش و قابل توجه است . ( حدود ۱۰۰۰ تومان/کیلو اختلاف )

2- به اذعان خود فولادسازان و بنا بر آنچه که تا کنون بر همگان مشخص شده است، نرخهای صادراتی محصولات فولادی ایران، به مراتب پایین تر از نرخهای منطقه CIS دیده شده که دلیل اصلی آن تحریم های تجاری آمریکاست.
آخرین اظهار نظر خود فولادی ها بر این بوده که نرخهای داخلی بر اساس ۹۰ درصد نرخهای جهانی از نظر آنها معقول و عادلانه دیده شده و ظاهرا این مورد را توافق کرده اند.

3- متاسفانه دیده میشود که هرگاه نرخهای داخلی در مقایسه با نرخهای جهانی به ویژه منطقه CIS مورد توافق فولادی ها و مسئولین؛ بالاتر دیده شده؛ مسئولان انجمن تولید کنندگان فولاد با خلط مبحث و مبهم اعلام نمودن متغیرهای مقایسه سعی در به انحراف کشاندن اذهان و محاسبات دارند .

دیده شده که گاهی نرخ های داخلی چین را بهانه میکنند که با احتساب مالیات ارزش افزوده در رسانه ها درج میشود؛ وانگهی نرخ صادراتی فوب CIS از دیرباز تا کنون مورد اقبال مسئولان بوده و در دستورالعمل ها درج شده است. یا اینکه دلار ۱۴ الی ۱۵ هزار تومانی صرافی را بهانه میکنند که ربطی به نرخ حواله های نیمایی ندارد و اینگونه است که متاسفانه شاهد هستیم که گاهی صداقت از گفتارها فاصله میگیرد و در نهایت اعتمادها که در حال حاضر در پایین ترین حد خود قرار گرفته است، به صفر نزدیک میشود؛ و اینجاست که ضرورت وجود دستورالعمل ها در تنظیم بازار فولاد داخلی به وضوح حس میشود .