این روزها سوله ها با کاربری های مختلف ساخته و مورد بهره برداری قرار می گیرند. هر نوع خاص از سوله از اجزای مختلفی تشکیل شده که درصورت تصمیم به ساخت این سازه باید با قطعات و اجزای گوناگون به کار رفته در ان آشنایی اولیه ای داشته باشید. در این مقاله از شهرآهن به بررسی قسمت های مختلف و ارائه تصاویر اجزای سوله می پردازیم.
جزئیات و تصاویر اجزای سوله
سازه اصلی سوله از قاب های متعددی تشکیل شده که معمولا به صورت شیب دار به یکدیگر متصل شده اند. این قاب های شیب دار با استفاده از قطعات مختلف به یکدیگر متصل می گردند تا در برابر نیروهای ثقلی، زمین لرزه، باد و طوفان مقاوت بالایی داشته باشند. در ادامه شکل ظاهری و تصاویر لوازم سوله را بررسی می کنیم.
جزئیات و تصویر دهانه سوله
مهمترین قسمت در طراحی سوله که تاثیر مستقیم بر قیمت آن دارد، دهانه سوله نامیده می شود. بر اساس ابعاد (عرض و ارتفاع) دهانه میزان متریال مصرفی برای ساخت سوله تعیین و قیمت گذاری بر روی آن با توجه به میزان متریال مورد استفاده برای ساخت تجهیز سوله تعیین می شود. در شکل زیر تصویر یک سوله با دو دهانه قرار گرفته است.
جزئیات و تصویر قاب اصلی (ستون و رفتر) سوله
این قسمت از سازه سوله متشکل از ستون ها و تیرهای شیب دار است. تیرهای شیب دار در سوله در اصطلاح تخصصی این صنعت به رفتر (Rafter) شناخته می شوند. برای بهینه بودن پیاده سازی ستون و رفتر از نظر اقتصادی این اجزا با ساختار غیر منشوری اجرا می شوند. در تصویر زیر می توانید ستون و رفتر را به طور مشخص در سازه سوله مشاهده نمایید.
جزئیات و تصویر لاپه یا پرلین
لاپه در حقیقت تیرهای فرعی هستند که در امتداد طولی سقف سوله با فاصله های مشخصی از یکدیگر و در بین قاب اصلی نصب می شوند. پرلین (Purlin) به عنوان نگهدارنده پوشش سقف سوله و برای تحمل وزن پوشش سقف بکار گرفته می شود. پرلین ها با استفاده از نبشی های اتصال دهنده و پیچ به رفتر ها متصل می شوند. پرلین ها از پروفیل زد و یا آبرو ساخته می شوند.
جزئیات و تصویر سگراد (Sag Rod)یا میل مهار سقفی
ممکن است پرلین ها در اثر تحمل وزن بالای پوشش سقف دچار کمانش شده و تغییر شکل دهند به منظور پیشگیری از رخ دادن چنین اتفاقی از میل مهارها به عنوان تقویت کننده استفاده می کنند. سگراد در حقیقت نیروهای وزنی وارد شده را به راس سوله منتقل می کنند. سگراد را با استفاده از میلگرد تولید و با استفاده از پیچ به پرلین ها متصل می کنند.
جزئیات و تصویر گیرت (Girt) یا لاپه جانبی
لاپه جانبی قطعاتی مفصلی در دیواره سوله هستند که به عنوان المان های کمک کننده برای نگهداری دیوارهای سبک مورد استفاده قرار می گیرند. وظیفه گیرت مقاوت در برابر بارهای وزنی و جانبی و انتقال این نیروها به ستون های سوله است. برای ساخت این المان از پروفیل زد استفاده می شود که با اتصالات مفصلی به ستون ها متصل می شوند.
جزئیات و تصویر استرات (Strut)
برای اتصال قاب های اصلی سوله به یکدیگر یا بعبارتی به عنوان المانی برای مهار قاب ها در امتداد طولی از استرات استفاده می شود. این جز باعث مقاومت ستون ها در برابر خمیدگی و کمانش می شود. از اتصلات مفصلی برای نصب این تجهیز استفاده می شود. تفاوت اصلی میان لاپه جانبی با استرات در نوع عملکرد آن هاست استرات برای انتقال نیروی جانبی در امتداد طول و گیرت نگهدارنده پوشش های جانبی سوله است.
جزئیات و تصویر مهاربندها در سوله
مهاربندها در سوله انواع مختلفی دارند و برخی از این مهاربندها قائم یا عمودی و برای جایگذاری سیستم باربری جانبی در امتداد سوله هستند و برخی بر روی سقف نصب می شوند که مهاربندهای سقفی با هدف ارتقا پایداری چشمههای سقف مورد استفاده قرا رمی گیرند.
جزئیات و تصویر آبرو یا گاتر (Gutter) در سوله
برای هدایت و جمع آوری آب باران در سقف سوله از آبرو استفاده می شود. آبروها در انتهای شیب سقف سوله نصب و آب باران را به سمت لوله های عمودی نصب شده برای دفع آب هدایت می کند. نصب درست آبرو در سوله های چند دهانه اهمیت بالاتری دارد زیرا عدم هدایت باران جمع شده بر روی سقف باعث بروز مشکلات عدیده ای خواهد شد.
جزئیات و تصویر فلاشینگ
از فلاشینگ به منظور پیشگیری از جدا شدن گاتر از سقف و پوشاندن قسمت های مختلف سقف سوله استفاده می شود.
جزئیات و تصویر پوشش سقف و دیواره سوله
برای پوشش سقف و دیوارها از متریال مختلفی استفاده می شود. ورق های کرکره رنگی و گالوانیزه متداول ترین پوشش برای سقف و دیوار در سوله است. از توری استیل نیز برای مهار عایق بندی استفاده می شود. شما عزیزان می توانید برای تهیه تمامی لوازم سوله به شهرآهن مراجعه نمایید و محصولات مورد نیاز را با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت تهیه کنید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شهرآهن در تماس باشید.