سوله یک سازه فلزی است که سقفی شیبدار دارد و متناسب با محاسبات فنی خاص به شکل های گوناگونی تولید و اجرا می شود. سوله ها متناسب با نوع کاربردی که دارند از ابعاد متفاوتی برخوردار هستند. به طور کلی کاربرد سوله ها را می توان در ۲ دسته دهانه های بزرگ و ساختمان های کشاورزی و صنعتی دسته بندی کرد. نکته ای که در هنگام ساخت و اجرای سوله وجود دارد این است که برای این که از نظر اقتصادی مطلوب باشد و قیمتی مناسب داشته باشد باید ابعاد سوله را متناسب با نوع کاربردی که دارد طراحی کنند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی سوله و دهانه آن بپردازیم برای کسب اطلاعات تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. همچنان برای بالا بردن اطلاعات خود در زمینه های مختلف همچون دانستن اینکه حواله میلگرد چیست؟ یا قیمت میلگرد و آشنایی با فرایند خم کاری میلگرد و ... دیگر مقالات ما را مطالعه کنید.
مشخصات استاندارد دهانه یک سوله
منظور از دهانی استاندارد یک سوله این است که در طراحی و اجرای سوله استانداردها و ضوابط مربوطه را رعایت کرد و ضمن این که دستورالعمل های مقررات ملی ساختمان و مشخصات فنی بهینه آن را نیز در نظر بگیریم. برای احداث هرگونه ساختمان و یا سازه هایی چون سوله باید پیش از اجرای طرح، با هدف، نیاز و کاربرد پروژه به طور کامل آشنا باشیم و در نهایت مطابق با همین اهداف و نیازها اقدام به اجرای پروژه نماییم.
برای ساخت یک سوله با دهانه استاندارد باید مهندس سازه تمامی محاسبات را انجام دهد تا بتواند مشخصات استاندارد دهانه سوله را از نظر ابعاد و اندازه مشخص کند، بنابراین نمی توان گفت هیچ ابعاد و استاندارد ثابت و معینی وجود ندارد که در ساخت همه سوله ها بتوان از آن پیروی کرد، بلکه هر سوله متناسب با زمینه ای که به کار می رود معیارهای استاندارد متفاوتی خواهد داشت. دهانه استانداری یک سوله باید ارتفاع معینی داشته باشد، مثلا اگر هدف از اجرای سوله شما کاربرد به عنوان سالن ورزشی باشد، باید دهانه سوله از ارتفاع استانداردی برخوردار باشد. اگر ارتفاع سوله از حد استاندارد کوتاهتر باشد دیگر امکان بهره وری از سوله وجود ندارد، همچنین اگر در ساخت دهانه سوله استانداردها رعایت نشود و ابعاد آن از جمله طولش بزرگتر از حد استاندارد پیاده شود، پروژه نهایی غیر اقتصادی و پر از هزینه های زائد خواهد بود. ارتفاع استانداردی که برای دهانه سوله لحاظ شده است بین ۴ تا ۲۵ متر است، به عبارتی ساده تر دهانه هایی با ارتفاع کمتر از ۴ متر و یا ارتفاع بیشتر از ۲۵ متر از محدوده استاندارد خارج می شوند. عرض دهانه سوله یکی دیگر از عوامل تعیین کننده استاندارد بودن یا غیر استاندارد بودن آن است. در یک چهارچوب استاندارد عرض دهانه سوله حدود ۲۰ الی ۳۵ متر تعریف شده است. خوب است بدانید که طول دهانه تاثیری مستقیم روی میزان آهن مصرفی دارد، به عبارتی دیگر آهن مصرفی برای دهانه ای که عرض آن ۱۵ متر است نسبت به آهن مصرفی برای دهان های که عرض آن ۲۰ متر است کمتر خواهد بود. شما عزیزان می توانید برای تهیه و اطلاع از قیمت انواع لوازم سوله به فروشگاه اینترنتی شهرآهن مراجعه نمایید.
منظور از سوله تک دهانه دو یا چند دهانه چیست؟
جالب است بدانید که سوله ها از جنبه دیگری نیز دسته بندی می شوند و آن هم از نظر قرارگیری دهانه آن ها است. انواع سوله به لحاظ این که دهانه آن ها چگونه قرار می گیرد به قسمت های زیر دسته بندی می شوند:
- سوله یک دهانه به شکل ۸۸
- سوله دو یا چند دهانه که ستون های مشترکی دارند و به شکل ۸۸ یا هر ۸۸۸ یا ۸۸۸۸ هستند.
- سوله دو دهانه هشتی شکل
- سوله چند ضلعی
- سوله قوسی
شهرآهن یکی از بهترین فروشگاه های اینترنتی عرضه کننده مقاطع فولادی است که شما می توانید برای از خرید مقاطع فولادی برای ساخت سوله به این فروشگاه مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شهر آهن در ارتباط باشید.