آیا تا به حال به فکر تعویض پروفیل درب و پنجره منزل یا محل کار خود بوده اید؟ یا اگر در زمینه ساخت و ساز فعالیت می کنید، آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که قیمت پروفیل مورد نیاز برای درب و پنجره ها را از قبل محاسبه کنید و با بودجه ای که در اختیار دارید مطابقت دهید؟ یک راه مناسب برای تخمین میزان بودجه مورد نیاز جهت تهیه پروفیل در و پنجره، محاسبه وزن آن است. به علاوه با تخمین وزن پروفیل در و پنجره، می توان وزن کلی ساختمان را محاسبه کرد. اما این محاسبه وزن چگونه انجام می شود؟ آیا همه افراد می توانند با کمترین امکانات ممکن برای محاسبه وزن پروفیل در و پنجره و تخمین قیمت ها اقدام کنند؟ در این مقاله روش کاربردی محاسبه وزن پروفیل در و پنجره را به شما آموزش خواهیم داد.


پروفیل چیست؟

پیش از آشنایی با نحوه اندازه گیری وزن پروفیل در و پنجره، بهتر است که ابتدا با مفهوم پروفیل آشنا شوید. پروفیل در لغت به معنای یک سطح مقطع ثابت در عین داشتن طول زیاد است. در واقع پروفیل نوعی مصالح به حساب می آید که در صنایع خودروسازی و ساختمان سازی از آن استفاده می شود.

انواع پروفیل

  • پروفیل های باز
    پروفیل باز شامل مصالحی مانند میلگرد، نبشی، تسمه و تیر آهن است.
  • پروفیل های بسته
    نوع بسته پروفیل ها، شامل انواع لوله ها و قوطی ها است.

قیمت پروفیل در و پنجره


از پروفیل ها برای انجام چه کارهایی استفاده می شود؟

پروفیل ها، کاربردهای مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید در و پنجره های آهنی
  • ساخت راه پله ها
  • نرده کشی خیابان ها
  • ساخت اسکلت فلزی ساختمان ها
  • ساخت قسمت های مختلف فلزی میز و صندلی مانند پایه ها
  • تولید خودرو
  • ساخت سقف سوله ها و انبارها
  • پروفیل نبشی در تولید چهارچوب درهای آهنی غول پیکر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از پروفیل ناودانی برای تولید کرکره درب مغازه ها استفاده می شود.

پروفیل های سپری چگونه ساخته می شوند؟

پروفیل های سپری را می توان به دو روش مختلف تهیه کرد که استفاده از هر یک از این روش ها، بسته به کارخانه تولیدکننده پروفیل سپری دارد.

  1. روش اول، این پروفیل ها به صورت فابریک و با دستگاه پرس تولید می شوند.
  2. روش دوم از برش دادن تیر آهن ها به صورت طولی، پروفیل سپری به دست می آید. 

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


نحوه محاسبه وزن پروفیل سپری درب و پنجره

جهت محاسبه وزن پروفیل سپری درب و پنجره، لازم است که ابتدا با این پروفیل آشنایی بیشتری داشته باشید. پروفیل سپری یا پروفیل T نوعی پروفیل پر کاربرد در صنعت و ساخت و ساز است. از جمله موارد مصرف این پروفیل می توان به ساخت ستون ها و پل ها، ساخت درب و پنجره های فلزی، برپایی سقف های شیشه ای و... اشاره کرد. پروفیل سپری یا پروفیل T در سطح مقطع و ابعاد مختلفی موجود است؛ اما رایج ترین نوع آن داری طول ۶ متر و ضخامت ۲ میلی متر است. شماره پروفیل های سپری با اندازه گیری دیواره آن ها تعیین می شود. چنان چه اندازه دیواره پروفیل سپری مورد نظر ۳۰۰ میلی متر باشد، این پروفیل، پروفیل شماره ۳۰ نام دارد. برای اندازه گیری وزن پروفیل در و پنجره می توان به دو روش زیر عمل کرد:

وزن پروفیل در و پنجره

  1. اندازه گیری وزن پروفیل درب و پنجره با استفاده از فرمول

در این روش، با استفاده از یک فرمول می توانید وزن یک یا تعداد بالایی پروفیل را محاسبه کنید. روش محاسباتی در اندازه گیری انواع وزن پروفیل درب و پنجره کاربرد دارد. جهت به دست آوردن وزن پروفیل در و پنجره به این طریق، لازم است که وزن مخصوص پروفیل را برحسب کیلوگرم بر متر و طول آن را در اختیار داشته باشید. حال این دو عدد را در هم ضرب کنید. به این صورت، وزن یکی از پروفیل ها به دست می آید. برای به دست آوردن وزن چند پروفیل، این عدد را در تعداد پروفیل ها ضرب کنید. رقم به دست آمده وزن تمامی پروفیل ها است.

  1. استفاده از جدول بندی مخصوص وزن پروفیل سپری

جدول بندی مخصوص وزن پروفیل سپری می تواند برای محاسبه وزن پروفیل ها مورد استفاده قرار بگیرد. در این جدول، وزن هر شاخه پروفیل و وزن مخصوص انواع پروفیل ها گرد آوری شده است. با کمک این اعداد و ارقام و انجام محاسبات بسیار ساده، می توان به راحتی وزن پروفیل سپری برای انواع و اقسام در و پنجره ها را به دست بیاورید.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


قیمت پروفیل در و پنجره به چه عوامل دیگری بستگی دارد؟

همان طور که گفته شد، از وزن پروفیل در و پنجره می توان برای محاسبه قیمت آن استفاده کرد؛ اما این عامل، تنها عامل موثر در تعیین قیمت پروفیل ها نیست. عوامل دیگری که می توانند در اندازه گیری قیمت پروفیل در و پنجره موثر باشند، عبارتند از:

  • کیفیت سطحی پروفیل هایی که در ساخت چهار چوب های در و پنجره به کار رفته اند.
  • قابلیت شکل پذیری این پروفیل ها می تواند در محاسبه قیمت آن ها موثر باشد.
  • قابل جوش بودن این پروفیل ها می تواند در کم و زیاد بودن قیمت پروفیل ها تاثیر داشته باشد.
  • میزان مقاومت مکانیکی این پروفیل ها، یک عامل مهم برای تعیین قیمت آن ها است.

تعاونی فولاد علویجه یکی از بهترین تولید کنندگان قوطی پروفیل درب و پنجره، پروفیل صنعتی، قوطی ستونی از بهترین مواد اولیه است. برای اطلاع از قیمت پروفیل علویجه می توانید به سایت شهرآهن اعتماد کنید. فروشگاه شهرآهن عرضه کننده تمام قوطی و پروفیل های فولاد علویجه به قیمت روز است.

پروفیل در و پنجره

نتیجه گیری

اندازه گیری وزن پروفیل در و پنجره می تواند یک عامل تاثیر گذار مهم در تعیین قیمت پروفیل ها و وزن کلی ساختمان باشد. روش های مختلفی برای اندازه گیری وزن پروفیل در و پنجره وجود دارد که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم. در این روش ها لازم است که ابعاد این پروفیل ها اندازه گیری شوند. روش های ذکر شده در این مقاله می تواند برای اندازه گیری وزن یک یا تعداد زیادی پروفیل استفاده شود. البته وزن پروفیل ها تنها عاملی نیست که در محاسبه اندازه پروفیل ها تاثیر دارد. عوامل متعدد دیگری در به دست آوردن قیمت حدودی پروفیل ها موثر هستند که در قسمت پایانی مقاله به آن ها اشاره شد.