نحوه محاسبه تحمل بار قوطی

قوطی نوعی پروفیل است که در ساختمان سازی و صنعت کاربردهای فراوانی دارد. قوطی های فولادی ستونی را می توان به دو روش تولید مستقیم و یکپارچه و تولید به صورت جوش داده شده تهیه کرد. تفاوت در نحوه تولید، باعث می شود که این دو قوطی به علت تفاوت در خواص مکانیکی کاربردهای متفاوتی داشته باشند. برای تولید قوطی جوش داده شده از فرایند نورد سرد به صورت رول کردن و جوش دادن نورد فولادی استفاده می شود. قوطی هایی که در این روش ساخته می شوند، تقریبا تمامی ویژگی های قوطی های یکپارچه را دارند؛ اما مقاومت آن ها کمتر است. با این حال، به علت ارزان تر بودن قوطی های جوش خورده، در ساختمان سازی بیشتر از آن ها استفاده می شود. به دلیل این تفاوت ها لازم است که میزان تحمل بار قوطی ها محاسبه شده و از آن ها در محل های مناسب استفاده کرد.


قوطی در چه مواردی کاربرد دارد؟

قوطی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعضی از صنایعی که قوطی در آن‌ ها مورد استفاده قرار می گیرد، عبارتند از:

  • ساخت لوازم پزشکی
  • تولید لوازم خانگی
  • ساختمان سازی و برج سازی
  • ساخت لوازم ورزشی و تفریحاتی
  • صنعت خودرو سازی
  • ساخت وسایل نقلیه عمومی
  • استفاده عمومی
  • ساخت تابلوهای تبلیغاتی و راهنمایی و رانندگی

قوطی در چه مواردی کاربرد دارد؟


انواع قوطی

قوطی ‌ها انواع مختلفی دارند که جزو پرکاربردترین مصالح ساختمانی به حساب می ‌آیند. انواع قوطی عبارتند از:

  • قوطی های معمولی صنعتی
  • قوطی‌ های ستونی
  • قوطی ‌های گالوانیزه
  • قوطی ‌های صنعتی با استفاده از ورقه‌ های روغنی

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:

انواع قوطی


ابعاد قوطی صنعتی

ابعاد قوطی صنعتی بسته به نوع قوطی و نوع محل استفاده آن متفاوت است. این ابعاد شامل ضخامت قوطی، عرض و سایز آن است. انتخاب ابعاد این قوطی ها در ساخت سازه های مختلف می تواند در میزان تحمل بار قوطی و جلوگیری از آسیب سازه موثر باشد. ضخامت این پروفیل های قوطی حداقل ۰.۵ میلی متر است. برای ساخت میز، صندلی و انواع مبلمان از پروفیل های قوطی با ضخامت ۰.۵ الی ۱.۵ میلی متر استفاده می شود. در ساختمان سازی ها از پروفیل قوطی با ضخامت ۲ الی ۳ میلی متر استفاده می شود و پروفیل های با ضخامت ۴ میلی متر و بیشتر را در صنعت خودروسازی استفاده می کنند. طول این پروفیل های قوطی می تواند از ۶ الی ۱۲ متر متفاوت باشد. البته انواع پروفیل های قوطی مختلف، سایزهای استاندارد متفاوتی دارند که در ادامه تک تک آن ها را بررسی خواهیم کرد:

ابعاد استاندارد پروفیل قوطی صنعتی مربعی

پروفیل قوطی مربعی با سایز حداقلی ۱۰ در ۱۰ میلی متر و سایر حداکثری ۵۰۰ در ۵۰۰ میلی متر در بازار موجود است. برای مشاهده جدول وزن قوطی و پروفیل بدون محدودیت در زمان و مکان می توانید به بخش جداول وزنی در وب سایت فروشگاهی شهرآهن مراجعه کنید.

ابعاد استاندارد پروفیل قوطی صنعتی مستطیلی

پروفیل هایی با مقطع مستطیلی، برخلاف پروفیل های با مقطع مربعی، طول و عرض برابری ندارند. کمترین و بیشترین عرض پروفیل های قوطی مستطیلی به ترتیب ۴۰ و ۱۳۵ میلی متر است. کمترین و بیشترین طول این پروفیل ها به ترتیب ۱۰۰ و ۳۰۰ میلی متر هستند. درضمن ضخامت استاندارد برای استفاده از این طول و عرض ها از ۵.۲ تا ۸ میلی متر متغیر است.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


جدول تحمل بار قوطی چه کاربردی دارد؟

همان طور که گفته شد، از قوطی برای مصارف مختلفی استفاده می شود و بسته به نوع مصرف، خریداران می توانند نوع لوله مورد نظر خود را از جدول تحمل بار قوطی پیدا کرده و خریداری کنند. البته شرط استفاده از این جدول برای محاسبه تحمل بار قوطی به شرطی امکان پذیر است که شرکت سازنده این قوطی ها، کلیه استانداردهای بین المللی را در ساخت آن ها رعایت کرده باشد. با توجه به پارامترهایی که در این جدول برای قوطی ها در نظر گرفته شده است، می توان میزان تحمل بار قوطی ها را به سادگی محاسبه کرد. البته پارامترهای دیگری هم در محاسبه تحمل بار قوطی تاثیرگذار هستند که از جمله آن ها می توان به شرایط قرارگیری این قوطی ها روی تکیه گاه ها اشاره کرد.


پارامترهای موثر بر تحمل بار قوطی

اگر قصد دارید بار زیادی را به صورت متمرکز روی یک نقطه قرار دهید، لازم است که برای انتخاب قوطی و محاسبه تحمل بار قوطی وسواس بیشتری به خرج دهید. در حالی که اگر قصد دارید بارها را به طور گسترده روی قوطی ها قرار دهید، می توانید از قوطی های کوچکتر هم استفاده کنید. از جمله دیگر پارامترهایی که در محاسبه تحمل بار قوطی و استفاده از قوطی ها موثر است، می توان به موقعیت قرارگیری قوطی ها اشاره کرد. البته یکی از مهمترین پارامترهایی که می تواند در میزان تحمل بار قوطی تاثیرگذار باشد، میزان رعایت استانداردها در زمینه مورد نظر است. برای مثال اگر می خواهید از این قوطی ها برای ساختمان سازی استفاده کنید، لازم است که تمامی استانداردهای مربوط به استفاده از قوطی در ساختمان سازی را رعایت کنید. رعایت این اصول موجب می شود که علاوه بر افزایش عمر قوطی ها و سازه، میزان تحمل بار قوطی بیشتر شود.


وزن پروفیل های قوطی چگونه محاسبه می شود؟

محاسبه وزن پروفیل های قوطی در موارد مختلفی کاربرد دارد. از جمله این موارد می توان به محاسبه حدودی قیمت پروفیل های قوطی با توجه به وزن آن ها و محاسبه وزن کلی ساختمان اشاره کرد. وزن پروفیل های قوطی را می توان با استفاده از فرمول زیر محاسبه کرد:
وزن پروفیل قوطی = وزن مخصوص پروفیل ها برحسب کیلوگرم × طول پروفیل ها برحسب متر × تعداد قوطی ها

وزن پروفیل های قوطی چگونه محاسبه می شود؟


 تیرآهن برای استحکام بخشی به سازه های مختلف و منتقل کردن نیرو از دیوارها و ستون به سمت زمین استفاده می شود. از جمله مصالحی که می توانند چنین وظیفه ای را به عهده داشته باشند، قوطی ها هستند. نکته مهمی که در خصوص تهیه قوطی باید بدانید، فرمول محاسبه تحمل بار قوطی است.

فرمول محاسبه تحمل بار قوطی

قوطی ها را می توان یکی از پرکاربردترین تجهیزاتی دانست که در ساخت سازه های فلزی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. کارخانه های مختلف این تجهیزات را بسته به اهداف و کارکرد، در سایز و اندازه های مختلفی تولید و روانه بازار می کنند. از جمله ویژگی های مهمی که در خصوص قوطی ها باید بدانید، میزان تحمل بار آن ها است. به بیان دیگر این فرمول مشخص می کند که قوطی ها تا چه اندازه می توانند در برابر بارهای داخلی و خارجی که به آن ها وارد می شود، مقاومت کنند.

بدین منظور نیاز است تا با فرمول محاسبه تحمل بار قوطی آشنا شوید. این فرمول عبارت خواهد بود از:
وزن قوطی = وزن مخصوص قوطی ها بر حسب کیلوگرم × طول قوطی بر حسب متر × تعداد آن

بدین صورت می توان به سادگی تحمل بار قوطی را اندازه گیری کرد.

جدول تحمل بار قوطی پروفیل مربعی و مستطیلی

پروفیل ها در سایز و اندازه های مختلفی تولید و روانه بازار می شوند. با این که طول استاندارد این تجهیزات برابر 12 متر است، اما ممکن است بسته به نیاز پروژه، این طول متفاوت باشد. پروفیل های مربعی و مستطیلی بسته به اندازه، طول، متراژ و وزن آن ها، تحمل بار متفاوتی دارند. البته باید اشاره کرد که نحوه قرارگیری آن ها بر روی تکیه گاه نیز می تواند به صورت مستقیم بر روی میزان تحمل بار قوطی پروفیل مربعی و مستطیلی تاثیرگذار باشد. از این رو مهندسین با مراجعه به جدول تحمل بار قوطی پروفیل مربعی و مستطیلی می توانند اطلاعات مناسبی را در این زمینه کسب کنند.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی ویژگی های پروفیل قوطی، انواع و موارد کاربرد آن اشاره کردیم. همچنین ابعاد استاندارد این قوطی ها برای کاربردهای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم. از جمله موارد دیگری که در این مقاله به آن اشاره کردیم، میزان تحمل بار قوطی ها و نحوه محاسبه آن برای کاربردهای مختلف با استفاده از جدول تحمل بار قوطی است. در آخر، فرمولی برای محاسبه وزن قوطی ها ارائه کردیم که به کمک آن می توان قیمت قوطی های مورد نیاز را به طور تقریبی و با توجه به بودجه ای که در اختیار دارید محاسبه کنید. امید است که مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده باشند.