در این مقاله قصد داریم شما را با انواع شمش فولادی و نکاتی از تولید میلگرد از شمش آشنا کنیم. در سال‌های اخیر، پیدا کردن قیمت شمش فولادی برای تولید میلگرد در بازار از جانب تولید کنندگان کار بسیار دشواری بود، اما امروزه با همت مسئولان و تلاش های صورت گرفته از جانب نهاد های ذیربط، سامانه های مختلفی در فضای مجازی راه اندازی شده است که از طریق آن ها می توان قیمت واقعی شمش جهت تولید فولاد را پیدا کرد. شمش هایی که برای تولید فولاد استفاده می شوند، به سه دسته شمش بلوم، فابریک و CCM تقسیم می گردند. خرید آهن آنلاین یکی از راه های خرید آهن آلات است که به دلیل عدم وجود محدودیت زمانی و مکانی برای ثبت سفارش محبوب شده است و مورد توجه متقاضیان خرید آهن آلات در صنایع مختلف قرار گرفته است.


انواع شمش فولادی

در ادامه انواع شمش فولادی را دقیق ‌تر بررسی خواهیم کرد:

بیلت

یکی از روش های تولید شمش فولادی روش CCM است. به شمش های فولادی که از مرحله CCM مستقیما به مرحله نورد می رسند، بیلت گفته می شود.

شمش های فابریک

به شمش های بزرگی که پس از گذراندن مرحله نورد به قطعات کوچکتر تقسیم می شوند، شمش فابریک می گویند.

بلوم

یکی از انواع شمش فولادی مدل بلوم آن است. به شمش هایی که از کنار اسلب برش داده می شوند، شمش بلوم می گویند.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


برای تولید میلگرد از شمش از چه نوع شمشی استفاده می شود؟

میزان کربن موجود در شمش فولادی برای تولید میلگرد، فاکتور مهمی تلقی می شود. از شمش هایی با کربن 30 تا 35 جهت تولید میلگرد از شمش سایز 14 تا 40 استفاده می شود. از شمش های با مقدار کربن کم تر برای تولید میلگرد های باریک تر استفاده می کنند. استفاده از شمش 125 یا 150 به خط نورد کارخانه تولید فولاد بستگی دارد. برای تولید میلگرد از شمش بلوم نیز استفاده می شود. متاسفانه در کشور ایران قابلیت تولید میلگرد از شمش 150 وجود ندارد.

تولید میلگرد از شمش


تفاوت انواع شمش فولادی بلوم با شمش بیلت چیست؟

بیشتر افراد متوجه تفاوت این دو شمش با یکدیگر نیستند. در ادامه تفاوت‌های شمش های بیلت و بلوم را تشریح خواهیم کرد:

  1. در معمولا از شمش های بلوم برای تولید میلگرد استفاده می شود. در برخی از کشورها به علت عدم توازن ظرفیت دستگاه CCM به تولید از شمش های بلوم 180 به بالا روی می آورند. در ادامه، این شمش ها را طی مرحله نورد به شمش بیلت 160 تبدیل خواهند کرد. این شمش ها در مصارف صنعتی کاربرد زیادی دارند.
  2. از شمش های st44-2 و 3sp جهت تولید میلگرد نبشی و ناودانی استفاده می شود. بار کربن این شمش ها حداکثر 22 است.
  3. جهت تولید میلگرد از شمش سایز 25 از شمش های 5sp و تولید میلگرد 25 به بالا شمش های گرید Gr60 را به کار می گیرند.
  4. جهت تولید کلاف شمش های با گرید ۱۰۰۸ و ۱۰۰۶ و rst34 و 5sp را به کار می گیرند.

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


زنجیره تولید فولاد به چند لایه تقسیم می شود؟

زنجیره تولید فولاد به چهار لایه تقسیم می شود:

  1. تولید صنایع معدنی: در خط تولید صنایع معدنی، مواد معدنی وارد می شوند و محصولاتی چون آهن اسفنجی و کنسانتره، سنگ آهن و گندله آهن به دست می آید.
  2. تولید شمش: در ورودی تولید شمش محصولاتی چون گندله آهن و سنگ آهن وارد می ‌شوند. خروجی آن نیز حاوی محصولاتی مانند انواع شمش و بیلت، تختال یا اسلب است.
  3. تولید محصول نهایی: در تولید محصولات نهایی، خروجی مرحله تولید شمش وارد شده و محصولاتی چون مقاطع طویل میلگرد، آهن و ناودانی تولید می شوند.
  4. فروش نهایی: در مرحله فروش نهایی، خروجی های مرحله تولید محصول نهایی وارد شده و این محصولات به بازار مصرف فرستاده می ‌شوند.

قیمت گذاری محصولات فولادی بر اساس قیمت شمش

با توجه به مراحل فوق، قیمت محصولات خروجی این زنجیره همواره باید یکسان باشد. برای مشاهده قیمت میلگرد کلیک کنید. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت میلگرد ابهر به صفحه اختصاصی که برای محصولات کارخانه فولاد سیادن ابهر در سایت شهرآهن درنظر گرفته شده است مراجعه نمایید، همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصولات با کارشناسان شهرآهن ارتباط برقرار نمایید.

روش های ساخت میلگرد از شمش


تفاوت شمش های تولیدی از کوره های القایی با شمش‌های تولیدی به روش قوس الکتریکی

شمش های حاصل از روش قوس الکتریکی کیفیت بهتری دارند، چرا که یک مرحله بیشتر مورد آنالیز قرار می گیرند. از کوره های قوس الکتریکی معمولاجهت ریخته گری استفاده می شود. ظرفیت کوره های قوس الکتریکی بین یک کیلو الی بیست تن می باشد. به خاطر وجود امکان تصفیه مذاب در کوره های قوس الکتریکی، شمش هایی با خصوصیات زیر تولید می شود:

  1. شمش های کم کربن
  2. به حداقل رسیدن پراکندگی رنج آنالیز استاندارد در یک محموله
  3. به حداقل رسیدن میزان عناصر مضر در شمش مانند فسفر و گوگرد

شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:

مطالب خواندنی دیگر:


تاثیر قیمت آهن قراضه بر قیمت شمش فولادی برای تولید میلگرد

از قراضه های آهن جهت تولید شمش به روش احیای غیر مستقیم استفاده می شود. گاهی اوقات به علت نبودن منابع آهن قراضه، به جای آن از آهن اسفنجی استفاده می شود. نرخ آهن اسفنجی تقریباً با نرخ آهن قراضه برابری می کند. مشکل همگنی مذاب در کوره های القایی وجود ندارد، اما با مشکلاتی چون اکسید شدن فروآلیاژها روبرو است. این مشکل به علت عدم کنترل اکسیژن وارد شده در کوره ها به وجود می آید. یکی دیگر از مشکلات کوره های القایی، مشکل گوگرد زدایی و فسفر زدایی می باشد، زیرا دمای ذوب این عناصر با یکدیگر متفاوت است.