آزمایش میلگرد می تواند در نشان دادن کیفیت و میزان استحکام آن مفید باشد. برای ساخت قطعات فولادی از جمله میلگرد و انتخاب روش ساخت آن ها، باید خواص آلیاژ های ویژه آن را به درستی شناسایی کرد. برای پیش بینی رفتار نمونه های ساخته شده، میتوان آن ها را طی آزمایشهای مختلف امتحان نمود. این آزمایشات می تواند نشان دهنده عوامل موثر در قیمت میلگرد باشد. از معروف ترین آزمایشهای مورد استفاده جهت تست قطعات فولادی از جمله تست میلگرد، آزمایش های مخرب هستد. در آزمایش های مخرب، آزمایش میلگرد تا مرحله شکست ادامه پیدا می کند. خرید آهن آنلاین یکی از راه های خرید آهن آلات است که به دلیل عدم وجود محدودیت زمانی و مکانی برای ثبت سفارش محبوب شده است و مورد توجه متقاضیان خرید آهن آلات در صنایع مختلف قرار گرفته است.
انواع آزمایش میلگرد به چه صورت است؟
انواع تست میلگرد به دو دسته آزمایش های مخرب و آزمایش های غیر مخرب تقسیم بندی می شوند که در ادامه هر یک از آن ها را تشریح می کنیم:
انواع آزمایش های مخرب تست میلگرد
- آزمون کشش
- آزمون سختی
- آزمون ضربه
- آزمون پیچش و خستگی
انواع آزمایش های غیر مخرب تست میلگرد
- بازرسی مافوق صوت
- بازرسی با استفاده از اشعه ایکس
- بازرسی با ذرات مغناطیس
آزمون های مخرب تست میلگرد به چه شکلی انجام می شوند؟
آزمون کشش
نحوه آزمایش کشش میلگرد به منظور شناخت خواص مکانیکی-استاتیکی میلگرد استفاده میشود. از جمله این خواص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- قابلیت انعطاف پذیری
- حد تناسب
- حالت ارتجاعی
- نقطه تسلیم
- مقاومت کشش
- مدول الاستیسیته
- حد الاستیک
- مقاومت در برابر شکنندگی
آزمایش کشش، یکی از آزمایش های استاندارد است که توسط دستگاه مخصوص آن انجام می شود. دستگاه مخصوص در نحوه آزمایش کشش میلگرد میتواند به صورت هیدرولیکی یا مکانیکی کار کند. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت میلگرد ابهر به صفحه اختصاصی که برای محصولات کارخانه فولاد سیادن ابهر در سایت شهرآهن درنظر گرفته شده است مراجعه نمایید، همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصولات با کارشناسان شهرآهن ارتباط برقرار نمایید.
اجزای اصلی دستگاه مخصوص آزمایش میلگرد در کشش
- نمایشگر بار وارد شده در نمونه
- قسمت کشش نمونه
در قسمت کشش نمونه، میزان تغییر طول میلگرد پس از آزمایش مشخص می شود. در آزمایش کشش میلگرد، استحکام کششی و افزایش طول بعد از شکست و همچنین تنش تسلیم آن مشخص خواهد شد. این موارد بر اساس استاندارد DIN1045 تعیین شده اند. میلگردهایی که در حالت سرد مورد تایید قرار میگیرند، دوباره تست میشوند. این میلگردها ابتدا در دمای 250 درجه سانتی گراد حرارت داده شده، سپس با استفاده از دمای محیط یعنی 15 الی 35 درجه سانتیگراد به طور طبیعی سرد می شوند. علاوه بر آزمایش فوق، شرایط پیرسختی نیز مد نظر قرار می گیرد.
شاید این مطلب هم برای شما جالب باشد:
کلاف عرضی یا ژوئن و جزییات آن در نقشه های ساختمانی
آزمون خستگی
آزمون خستگی برای آزمایش میلگرد هایی مورد استفاده قرار میگیرد که قبلا در بتن خم شده اند. میلگرد ها معمولاً طی تنش مشخصی می شکنند، اما ممکن است میلگردی که مورد آزمایش قرار گرفته باشد، هنگام بروز تنشهای واقعی از خود مقاومت نشان ندهد. به همین علت، امکان دارد میلگرد مورد نظر طی چندین ماه استفاده، دیگر مقاومتی در برابر شکستن نداشته باشد. به این نوع شکست، شکست خستگی می گویند. در مراحل اولیه تنش های جهشی ممکن است دانه های ریز تشکیل دهنده میلگرد دچار لغزش شوند، ولی کماکان در برابر شکست از خود مقاومت نشان دهند، اما در صورتی که این تنش ادامه پیدا کند، در بدنه میلگرد ترک های ریز ایجاد شده و رفته رفته این ترک ها بزرگتر می شوند و در نهایت میلگرد می شکند.
انواع آزمایش خستگی
قطعاتی که در معرض تنش های گوناگون قرار دارند، باید بر اساس معیار خستگی طراحی شوند. منظور از معیار خستگی این است که قطعه مورد نظر در برابر وارد شدن نیروهای مشخص، چه تعداد دفعاتی از خود مقاومت نشان می دهد. این تعداد دفعات جهت تست آهن و فولاد برابر با 10000000 دور است، اما در تست آلیاژهای سبک و غیر آهنی 500 میلیون دور می باشد. انواع آزمایش خستگی عبارتند از:
- آزمایش خستگی تحت کشش فشار
- آزمایش میله چرخان
- آزمایش با میله ارتعاشی
قطعات ماشین های آزمایش خستگی
- قطعه ای که هنگام شکست میلگرد، ماشین را به صورت اتوماتیک خاموش می کند.
- قطعه ای که تعداد تنش های وارد شده را نشان می دهد.
- یک محرک مکانیکی هیدرولیکی که سیکل های تکراری تنش را به قطعه مورد نظر وارد می کند.
- یک قطعه که حداکثر و حداقل تنش های وارد شده در یک دور را اندازه گیری می کند.
آزمون خمش مجدد
آزمون خمش مجدد جهت آزمایش میلگرد به صورت زیر انجام می شود:
- خمش میلگرد در زاویه 90 درجه و دمای 15 تا 25 درجه سانتیگراد انجام شده و پیر سختی آن در دمای 250 درجه سانتیگراد مشخص می شود.
- میلگرد را با استفاده از دمای محیط خنک کرده و مجدداً عملیات خمش در دمای 20 درجه سانتیگراد انجام می شود.
آزمایش خمش در صورتی انجام می شود که قطعه مورد نظر در آزمایش کشش موفق شده باشد، به این معنا که هیچگونه شکست یا گسستگی در ساختار آن ایجاد نشده باشد. برای خم کردن میلگرد در مرحله خمش، از یک خم کننده مخصوص استفاده می کنند که در سایت های ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. توسط این خم کننده آج هایی که ارتفاع آن ها بر خلاف خمش است، از میان برداشته خواهند شد.