نمای ساختمان بخش مهمی در هر بنا محسوب می شود چون علاوه بر زیبایی در برابر ورود رطوبت به بخش های داخلی مقاومت می کند. آهن کشی نمای ساختمان برای این که نما زیرسازی استانداردی داشته باشد صورت می گیرد و بدون آن امکان تخریب بنا وجود خواهد داشت و با نفوذ باران و رطوبت به داخل سازه، فرسوده شدن ساختمان رخ خواهد داد. در این مقاله از شهر آهن به بررسی اطلاعاتی در رابطه با نحوه آهن کشی نمای ساختمان خواهیم پرداخت با ما تا پایان همراه باشید. شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت انواع آهن آلات به فروشگاه اینترنتی از طریق شهرآهن اقدام نمایید.
آهن کشی نمای ساختمان
آهن کشی نمای ساختمان که نام دیگرش نبشی کشی می باشد، عملیاتی است که طی آن معمار، طرحی برای نمای ساختمان در نظر می گیرد. این عملیات باید اصولی باشد و بر اساس استانداردها انجام شود تا در زمان هایی چون زلزله دچار ریزش نشود. آهن کشی سبب می شود انواع طرح ها را در نمای ساختمان بتوانیم ایجاد کنید و ساختمانی بنا کنید که مستحکم باشد. با آهن کشی بنا فرسوده نمی شود و رطوبت و باران به ساختمان وارد نمی شود. آهن کشی نمای ساختمان یکی از مراحل اجرای نما می باشد که معمار بیشترین دقت را در رابطه با آن خواهد داشت.
چگونگی آهن کشی نمای ساختمان
برای آهن کشی نمای ساختمان در ابتدا باید پروفیل مناسب انتخاب شود چون همه ساختمان ها پروفیل یکسانی نیاز ندارند. با توجه به متریالی که برای ساخت نما استفاده شده است، باید پروفیل انتخاب شود. مهندس معمار یا هر شخصی که علم آن را دارد باید پروفیل مناسب را انتخاب کند. مرحله بعد تهیه نقشه برای آهن کشی می باشد که طراحی آن باید با دقت زیادی صورت بگیرد. تمام بخش های نمای ساختمان برای نقشه کشی باید با دقت زیاد بررسی شوند اگر قرار باشد هر تغییری در نمای ساختمان داده شود مثلاً اشکال یا منحنی های مختلف ایجاد شود باید به تعیین آن در نقشه پرداخت در این نقشه محل اتصالات و جوش نیز باید مشخص گردد. برای ایجاد منحنی در نمای ساختمان از پروفیل آهنی استفاده خواهد شد.
اجرای آهن کشی نمای ساختمان
اولین مرحله در آهن کشی نمای ساختمان که مهمترین نیز می باشد، شناسایی مواد مورد استفاده خواهد بود. با توجه به مواد مختلف، شاسی کشی فرق خواهد کرد به طور مثال اگر از سنگ و سیمان استفاده شود تنها پروفیلی که می توان استفاده کرد، نبشی خواهد بود سپس به مرحله تهیه نقشه کار می پردازیم و تمام جزییات ساختمان را در آن ذکر می کنیم که از جمله آن به ضخامت، ابعاد پلیت و ... می توان اشاره کرد. محاسبه کردن وزن نمایی که روی شاسی قرار گرفته است برای آهن کشی باید مورد توجه قرار گیرد. ابعاد پروفیل هایی که برای آهن کشی استفاده می شوند، ثابت است و در اندازه هایی چون چهل در چهل، چهل در شصت و چهل در هشتاد خواهد بود از موادی مثل تیرآهن و ناودانی ممکن است برای پروفیل ها بر حسب نیاز استفاده شود.
مرحله ریسمان کشی در اجرای آهن کشی
یک شاسی کشی زمانی به صورت اصولی انجام می شود که در پیاده سازی ترازها تمام مراحل به شکل اصولی انجام شود. در این مرحله باید ریسمان کشی انجام داد تا پیاده سازی برآمدگی های حاصل، صورت گیرد و ترازبندی یا رعایت تمام نکات اصلی صورت گیرد. مهم است که این مرحله به صورت کاملا اصولی صورت گیرد و فردی خبره و با تجربه آن را انجام دهد. بعد از این که نوع سازه شناسایی شد نصب دستک های آهن کشی را بر روی متریال بتن خواهیم داشت. اگر اسکلت سازه فلزی باشد برای آهن کشی بدون این که دستک نصب شود می توان اقدام نمود. ریسمان کشی از این نظر اهمیت دارد که جوشکاری نبشی به صورت افقی بر اساس همین ریسمان کشی خواهد بود.
استفاده از ملات و میلگرد در نما
در صورت نیاز در آهن کشی می توان از میلگرد استفاده کرد و جوشکاری را انجام داد. بعد از جوشکاری میلگرد، اتصال توری های رابیتس را در آهن کشی ساختمان خواهیم داشت. اگر در زیرسازی نما از میلگرد استفاده شود هزینه آهن کشی نمای ساختمان بالاتر می رود. با توجه به مصالحی که در ساخت بنا استفاده شده است، استفاده از ملات را در ارتباط با آهن کشی ساختمان خواهیم داشت. اگر از سیمان در نمای مورد نظر استفاده شده باشد بهتر است از ملات استفاده شود تا نما به نبشی بهتر متصل شود. اولین سد دفاعی در ساختمان که در ارتباط با رطوبت و حرارت داریم نمای ساختمان است از این رو باید به صورت اصولی انجام شود تا از خراب شدن و فرسودگی ساختمان ممانعت به عمل آورد.
کنترل نهایی در شاسی کشی
قبل از این که اجرای نما شروع شود باید برای اطمینان از استحکام آهن کشی ساختمان، کنترل های لازم را انجام دهیم. اگر در زیرسازی هر گونه عیب و نقصی وجود داشت باید به سرعت آن را برطرف کرد تا مالک در آینده مجبور نشود هزینه های اضافی پرداخت کند. ترازنما باید به شکل درست انجام شود و نبشی آهنی که در زیرسازی استفاده می شود، ضد زنگ باشد. اگر ساختمان زیرسازی نما نداشته باشد برای عابرین پیاده با خطر همراه می شود و احتمال دارد نما روی سر آن ها ریزش کند. با توجه به این که در حوزه ساختمان سازی پیشرفت های زیادی از نظر تکنولوژی صورت گرفته است طرح های متنوعی برای زیرسازی نما می توانیم داشته باشیم که بعد از آن آهن کشی صورت می گیرد. اگر آهن کشی با هدف زیرسازی نما انجام شود انواع طرح ها را می توانیم پیاده کنیم و این گونه ارزش مادی ساختمان بیشتر می شود و ظاهری زیباتر پیدا می کند از آن جا که آهن کشی نمای ساختمان امری ضروری می باشد باید حتما فردی متخصص و کارآزموده آن را انجام دهد.