فرایند تولید لوله مانیسمان به دو صورت است که شمش فولاد را به صورت نورد گرم و یا کشش سرد به یک لوله توپر تبدیل کرده و سپس داخل این لوله خالی می شود. طی همین پروسه یک لوله با ضخامت و ابعاد خاص تولید می شود که هیچگونه درزی ندارد. بدون درد بودن لوله آن را کاملا مناسب برای استفاده های مختلف کرده است. انواع صنایع متفاوت که نیاز به تحمل فشار و دمای بالا دارند از لوله مانیسمان برای ترابری سیالات مواد گازی و همچنین مواد جامد خود استفاده می کنند. اما در اینجا ما می خواهیم در مورد ابعاد این لوله صحبت کنیم. ابعاد لوله مانیسمان با توجه به سه فاکتور قطر داخلی، ضخامت دیواره و قدرت خارجی مشخص می شود. تیم محتوایی شهر آهن در ادامه به صورت مفصل در مورد قطر لوله مانیسمان و طول آن و همچنین نحوه سنجش این دو فاکتور توضیح داده است پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
قطر لوله مانیسمان چگونه سنجیده می شود؟
در کارخانجات تولید لوله مانیسمان قطر بیرونی آن را با نماد OD ، قطر داخلی را با نماد ID ، و ضخامت دیواره را با نماد WT نشان می دهند. همچنین قطر داخلی لوله را با نماد اینچ بیان می کنند. قطر داخلی لوله با ضخامت آن رابطه مستقیم دارد. البته در مصارفی که نیاز به استفاده از لوله های ضخیم تر باشد، لوله هایی تولید می شوند که دارای ضخامت بالاتری هستند و از تحمل فشار بیشتری نیز برخوردارند. لوله هایی که باید فشار زیادی را تحمل کنند دارای قطر داخلی مشخص و ضخامت بیشتر از حد استاندارد هستند. ضخامت لوله مانیسمان نیز با نماد SCH نشان داده می شود. هرچقدر که مقدار این عدد بیشتر باشد نشان دهنده بالاتر بودن ضخامت لوله است. اندازه قطر داخلی و قطر خارجی لوله زمانی به یکدیگر نزدیک تر می شوند که ضخامت لوله افزایش پیدا کند. جداول وزنی که به منظور تعیین ضخامت لوله موجود هستند به صورت اینچی و متریک امکان محاسبه ضخامت لوله های مانیسمان را فراهم آورده اند.
طول لوله مانیسمان
برای اندازه گیری طول لوله مانیسمان باید بین دو سر لوله را اندازه گیری کرد. غالبا لوله های مانیسمان در شاخههای ۶ الی ۱۲ متر تولید می شوند. در کارخانجات تولید لوله مانیسمان از جمله کارخانه کاوه و کارخانه اهواز لوله های مانیسمان ایرانی تا حدود ۲۴ متر نیز تولید می شوند. این در صورتی است که در کشورهای پیشرفته تر از جمله آمریکا طول این لوله تا ۴۲ متر نیز می رسد. هرچقدر کیفیت لوله مانیسمان بیشتر باشد قابلیت جوش پذیری آن نیز به مراتب بالاتر خواهد بود و نصب لوله ها با کیفیت بالاتر و بیشتری انجام می شود. این لوله های مانیسمان می تواند فشار و دما را در حدود ۴۵۰ درجه سانتی گراد نیز تحمل کند و در برخی موارد که ضخامت لوله و همچنین رده آن بالاتر می رود تحمل دمای آن نیز بیش از ۴۵۰ خواهد بود. البته رده بندی لوله ها نیز به صورت کاملا اختصاصی بیان می شود. به عنوان مثال لوله مانیسمان رده ۴۰ به مراتب قوی تر از لوله مانیسمان رده بیست است و از لوله مانیسمان رده ۸۰ کمی ضعیف تر به حساب می آید. بنابراین نمی توان ادعا کرد که هرچقدر عدد در رده بیشتر باشد مقاومت لوله بالاتر خواهد بود. در مقالات بعدی از سری مقالات وب سایت فروشگاهی شهرآهن ما به صورت مفصل در رابطه با لوله های مانیسمان رده ۴۰ و ۸۰ صحبت خواهیم کرد. در صورت داشتن هرگونه سوال نیز می توانید از طریق لینک های ارتباطی با کارشناسان متخصص ما در شهر آهن تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتر و تکمیلی را در خصوص لوله های مانیسمان و ابعاد و اندازه آن ها در اختیار شما قرار بدهند.